Najpoznatiji bejzbol igrač priznao doping

Ostali sportovi 06. nov 201411:14 > 11:16
Charles Chemey/ AP photo

Najpoznatiji bejzbol igrač (i u jedno vreme najplaćenij) Aleks Rodriges, priznao je da je koristio nedozvoljena sredstva, piše Majami Herald.


I pre nego što se pojavio Endi Rodik, on je bio poznat kao Ej – Rod. Sa Njujork Jenkisima je 2004. potpisao ugovor vredan više od 200 miliona dolara (ne, nije greška u kucanju) ali sada je „pao“. 

Nakon čuvenog „Balko“ skandala od pre nekoliko godina u kojem je uhvaćena megazvezda Beri Bonds, kao i najbolja atletičarka u to vreme, Merion Džouns, ovo nije baš bilo neophodno MLB-u, koji je tek okončao još jednu uspešnu sezonu u kojoj su titulu osvojili San Francisko Džajantsi.

Po američkom zakonu, ne smeju u javnost da se puštaju detalji o istrazi koja je u toku, ali je Majami Herald saznao da je Rodriges priznao da je kupovao špriceve i ubrizgavao sebi hormone i steroide. 

Ironično je to što je Ej Rod ovu sezonu preskočio zamenivši dres Jenkisa predavanjima o tome kako sport treba da ostane „čist“.

Ali, takođe se navodi i to da 39-godišnji Aleks ne odustaje od toga da se vrati na teren i uporno tvrdi da „nije znao da je to što radi nedozvoljeno“.