Amerikanka nastavlja da dominira: Ponovo oborila svetski rekord

Sidni Meklaflin
Steph Chambers/Getty Images

Američka atletičarka Sini Meklaflin nastavlja da dominira disciplinom 400 metara s preponama – na impresivan način je postavila novi svetski rekord u pohodu na zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Judžinu.

Ova 22-godišnjakinja iz Nju Džersija je u noći između petka i subote po srednjoevropskom vremenu u finalu trčala 50,68 sekundi!

*Medalje za SAD na 200m, Šerika do prvog individualnog zlata

Na taj način je za više od tri četvrtine sekunde popravile svoj prethoni najbolji rezultat, takođe svetski rekord, koji je iznosio 51,41 i bio je zabeležen u junu. Na taj način je Meklaflin odbranila zlato osvojeno 2019. godine u Dohi.

„Obećavam da ću biti sve brža i brža“, obećala je Sidni Meklaflin, dvostruka olimpijska pravkinja iz Tokija (400m prepone i štafeta 4×400).

Drugo mesto u Oregonu osvojila je Holanđanka Femke Bol, bronzana iz Tokija, sa vremenom (52,27), a na postolje se popela i Amerikanka Dalila Muhamed.

U pitanju je bez ikakve sumnje najupečatljiviji nastup dosad na SP u Judžinu – po treći put u prethodnih 12 meseci Meklaflin je ostvarila najbolji rezultat svih vremena.

„Nisam još pogledala snimak svog nastupa, analiziraću ga sa trenerom. Koliko god bilo dobro, svesna sam da uvek može da se napreduje“, kazala je Meklaflin posle još jednog ogromnog uspeha.

Kao nagradu za obaranje svetskog rekorda Meklaflin dobila je u ček na 100 hiljada dolara.