Datunašvili sa Huklekom za bronzu na Igrama!

Ostali sportovi 04. avg 202104:31 > 17:581 komentar
Zurab Datunašvili
REUTERS/Stoyan Nenov

Zurab Datunašvili imao je priliku za repasaš na Olimpijskim igrama na putu ka bronzanoj medalji u rvanju grčko-rimskim stilom u kategoriji do 87 kilograma i iskoristio je!

Zurabi Datunašvili boriće se za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama. Rival će mu biti hrvatski rvač Ivan Huklek. Meč ćemo pratiti iza 12:30.

Rival je srpskom rvaču bio Alžirac Bačir Sid Azara koji je uspeo i da povede u prvom minutu prve runde sa 1:0, ali dobro se branio Datunašvili pa je to i bio konačan rezultat prve runde.

Na napad Datunašvilija na početku druge runde Alžirac je odgovorio veoma nesportskim potezom i udario je srpskog rvača u nos glavom.

Jasno je iz poteza Alžirca bilo da ne želi konkretnu borbu već samo da ostavi utisak da je aktivan, ali sudijama je to bilo jasno pa je zbog pasivnosti rivala Datunašvili došao do izjednačenja nakon čega je usledilo i sjajno bacanje za preoktret i vođstvo Zurabija od 5:1.

Nastavio je Datunašvili istim ritmom protiv snažnog Alžirca, pokušavao je da napravi i zahvat na ruci rivala, ali promene rezultata do kraja meča nije bilo i Datunašvili je korak od medalje.

 

Komentari

Vaš komentar