F4 RL: Jug šokirao NBG, za trofej protiv Jadrana

VK Novi Beograd/Slobodan Sandić

Jug je šokirao Novi Beograd. Petercima je savladao najvećeg favorita 15:13 (3:3, 2:4, 3:2, 3:2 – 4:2). U nedelju, 26. marta u 18 časova za trofej će igrati sa Jadranom iz Splita, koji je posle peteraca dobio Radnički iz Kragujevca sa 17:15 (3:3, 3:4, 3:3, 3:2- 5:3).

Strelci: Jakšić i Vlahopulos tri, S. Rašović, Vučinić,D.Pijetlović, Granados, Skmupakis jedan za Novi Beograd, Žuvela tri, Fatović, Vukojević dva, Zvono, Kakaris, Lazić i Kržić za Jug. Strelci iz peteraca Drašović i Mandić za Novi Beograd, Lazić, Joković, Fatović i Kakaris za Jug.

VK Novi Beograd/Slobodan Sandić

Bila je to repriza susreta iz Lige šampiona koja je takođe završena nerešeno 11:11. Dule je doneo mnogo grešaka na obe strane,  Jug se stalno vraćao, postigao veliki broj golova iz čiste igre i tako anulirao lošeg igrača više 12 (3). Novi Beograd nikako nije uspevao da odmakne na tri gola prednosti. Nije bilo željene sigurnosti, Fernandez nije imao svoj dan mada je fantastičnom odbranom Fatoviću obezbedio peterce.

Kod peteraca Strahinja Rašović i Vlahopulos su bili matirani od Popadića, a Fernandez i Filipović nisu bili ni blizu odbrane. Kakaris koji je zaradio sedam isključenja je bio strelac gola za finale. Novi Beograd je u prvom poluvremenu lomio Jug igrom sa igračem manje, Dubrovčani su do pet pogodaka stigli postigavši dva iz peterca i samo sa jednim sa igračem više iz sedam pokušaja.

VK Novi Beograd/Slobodan Sandić

Novi Beograd je bio daleko uspešniji pet od osam, uz jedan peterac. Posle izjednačene prve četvrtine Jakšić je preuzeo komande u drugih osam minuta. Bio je tvorac dve serije po 2:0, postigavši u svakoj po jedan gol.  Bilo je 5:3 a posle pogodaka Žuvele i Fatovića, a posle Jakšićevog pogotka Duško Pijetlović je povisio na 7:5. Činilo se da se ide prema očekivanom scenariju.

Ali videlo se da su Dubrovčani nezgodan rival. Nerealizovani zicer Skumpakisa početkom trećeg dela kao da je bio vetar u leđa Dubrovčanima. Zvono je smanjio iz daljine a potom je to učinio na isti način Lazić pa je sredinom četvrtine bilo 7:7. Mučio se Novi Beograd u napadu. Srećom po njih, Dubrovčani su imali i dalje noćnu moru sa igračem više pa su to iskoristili majstorski Vlahopulos pa zatim zaboravljeni Vučinić za treću prednost od dva gola 9:7. Vukojević je poput prethodnika, iz daljine matirao Ferbnandeza i Novi Beograd je sa minimalnom razlikom ušao u poslednji deo.

FOTO: Đorđe Kostić/VK Novi Beograd (Dušan Mandić)
FOTO: Đorđe Kostić/VK Novi Beograd (Dušan Mandić)

Jug se nije predavao, odgovarao je na svaki gol domaćina koji je vodio 10:8 i 11:9. Nikako Novi Beograd nije uspevao da stavi tačku. Nervoza je činila svoje, Jug je osetio trenutak. Kod 11:10 poništen je gol Rašovića zbog kako se čini isteka vremena. Vukojević je 62 sekunde pre kraja izjednačio.

Poslednji minut je bio za infarkt. Dobio je Novi Beograd igrača više, ne mnogo primećeni Mandić je pogodio stativu. Krenuo je Jug po pobedu, imao 25 sekundi za realizaciju. U poslednjim sekundama Fatović je bio potpuno sam ispred Fernandeza koji je sjajno intervenisao i iskupio se bar za trenutak za slabiji dan. Ali stigli su peterci u kojima je Jug stigao do finala a Novi Beograd posle Kupa Srbije ostao bez još jednog planiranog trofeja.

VK Novi Beograd

„Nismo imali agresivnost u odbrani. Trebala nam je još jedna ili dve da se odvojimo na tri gola. Bilo je puno grešaka na obe strane, ostali smo bez koncentracije „ razočarano je pričao domaći trener Živko Gocić.

„Teška utakmica sa dosta grešaka na obe strane. Promenili smo odbranu kao u ligi šampiona, nisam verovao da ćemo uspeti u tome. Ali zbunili su se, mi smo imali i malo sreće i pobedili“ rekao je Vjekoslav Kobeščak.

Komentari (3)

Vidi sve komentare