F8 SL: Italija preko Srbije do polufinala

Ostali sportovi 25. jul 202215:087 komentara
VSS/Slobodan Sandić

Vaterpolisti Srbije nisu uspeli da se plasiraju u polufinale Svetske lige. Izabranici Dejana Savića, poraženi su od vicešampiona planete, selekcije Italije sa 14:7 (3:2, 3:2, 4:2, 4:1). Italija će u polufinalu gotovo sigurno igrati protiv Španije, od koje je izgubila u finalu Svetskog prvenstva, dok će Srbija u razigravanju od petog do osmog mesta, igrati protiv Kanade.

Golove za Srbiju, postigli su: Gavril Subotić dva, Petar Velkić, Đorđe Vućinić, Marko Radulović, Nemanja Vico i Vasilije Martinović po jedan. Golove za Italiju, postigli su: Luka Damonte i Eduardo Di Soma po tri, Luka Marciali, Vićenco Rencuto po dva, Đakomo Kanela, Jakopo Alesijani, Filip Ferera, Andrea Fondeli po jedan.

Tanjug/Dimitrije Nikolić

Italija je bolje otvorila utakmicu. Vodila je sa 2:0, 3:1, a na kraju prve deonice sa 3:2. Golove za Italiju, postigli su Kanela, Alesijani i Marcijali. Strelci za Srbiju, koja je propustila tri napada sa igračem više, bili su Petar Velkić i Đorđe Vučinić.

Početkom druge deonice, Ferara i Di Soma su uspeli da nadmudre odbranu Srbije i golmana Rističevića, pa je na semaforu pisalo 5:2. Radulović je pogodio za 3:5, Di Soma za 6:3, a Subotić sa 4:6.

Rencuto je sa peterca doneo Italijanima plus tri, ali je odmah zatim siguran bio Subotić. Usledio je rat nerava. Italija i Srbija su propustile po dva napada, a prvi su do gola stigli Italijani. Strelac je ponodo bio Rencuto – 8:5. Sbrija je nije predaval. Mrežu Del Lunga je zatresao Martinović. Već u sledećem napadu, sa zvukom sirene za kraj napada, precizan je bio Luka Damonte. Situacija po Srbiju je postala gotovo bezizlazna kada je Fondeli pogodio za 10:6.

VSS/Slobodan Sandić

U tom momentu bilo je jasno da izabranicima Dejana Savića treba sportsko čudo kako bi stigli do prekreta protiv vicešampiona planete. Čuda se u sportu dešavaju, ali ne i ovoga puta.

U ostalim mečevima četvrtfinala, snage će odmeriti Španija i Kanada, SAD i Australija, odnosno Francuska i Crna Gora.

Komentari

Vaš komentar