F8 SL: Španija u meču bez odbrana slavila protiv Srbije

Ostali sportovi 23. jul 202217:209 komentara
VSS/Slobodan Sandić

Vaterpolisti Španije pobedili su Srbiju u drugom kolu F8 turnira Svetske lige sa 19:15 (4:5, 5:5, 5:4, 5:1). Podsećanja radi, Srbija je u prvoj rundi poražena od Crne Gore sa 16:8, dok je Španija pobedila Australiju sa 13:10.

U prvom meču dana, Australija je pobedila Crnu Goru sa 9:8, pa uoči poslednjeg kola grupne faze, u kojem će snage odmeriti Španija i Crna Gora, odnosno Srbija i Australija, Španija ima šest, Crna Gora i Australija po tri, dok je Srbija bez bodova.

Golove za Srbiju, postigli su: Đorđe Vučinič pet, Marko Radulović tri, Nikola Lukić dva, Vasilije Martinović dva, Stefan Branković, Gavril Subotić, Petar Velkić po jedan. Golove za Španiju, postigli su: Rožer Tahulj, Bernat Sanuha, Alberto Baroso, Serhi Kabanjas Nikolas Pauli po tri, Unai Lara Francisko Valera po dva, Migel De Toro po jedan.

VSS/Slobodan Sandić

Srbija je za razliku od meča protiv Crne Gore igrala daleko bolje, vodila je sa 6:4, 9:6, ali aktuelni šampioni planete, Španci, nisu odustajali, pa je uoči poslednje deonice, na semaforu pisalo 14:14. Španija je uspela da pobegne na 18:15, a zatim je privela meč kraju.

Svih osam selekcija će izboriti plasman u četvrtfinale. U grupi A su Crna Gora, Srbija, Španija i Australija, a u grupi B su Italija, Francuska, SAD i Kanada.

Komentari

Vaš komentar