F8 SL: Srbija pobedila Australiju, ide na Italiju

VSS/Slobodan Sandić

Vaterpolisti Srbije pobedili su Australiju u poslednjem kolu grupne faze F8 turnira Svetske lige sa 14:7 (4:3, 3:1, 2:3, 5:0), pa će u četvrtfinalu igrati protiv Italije, koja je pomalo neočekivano poražena od SAD sa 13:9.

Golove za Srbiju, postigli su: Gavril Subotić četiri, Marko tri, Ognjen Stojanović dva, Đorđe Vučinić, Nikola Lukić, Vuk Milojević, Petar Velkić, Nemanja Vico po jedan. Golove za Australiju, postigli su: Nejtan Pauer i Blejk Edvards po dva, Luk Pavilard, Čarls Blejk, Čiz Put po jedan.

Posle ujednačene igre tokom prve deonice, Srbija je pojačala stepen agresivnosti u odbrani, uspevala je da pronađe dobra rešenja u napadu, pa je na poluvremenu vodila sa 7:4. Uoči poslednje deonice, Srbija je imala prednost od dva gola – 9:7.

VSS/Slobodan Sandić

Australija je protiv Crne Gore uspela da stigne od 6:8, do 9:8, ali protiv Srbije nije uspela da napravi preokret. Početkom završnog kvartala mrežu rivala su pogodili Stojanović, Radulović i Velkić, pa je pitanje pobednika rešeno.

Dva četvrtfinalna para su poznata. Snage će odmeriti Srbija i Italija, odnosno SAD i Australija. Ostali su na čekanju dok se ne završe utakmice između Crne Gore i Španije, odnosno Francuske i Kanade.

Ukoliko ne bude iznenađenja, u četvrtfinalu bi trebalo da igraju Crna Gora i Francuska, odnosno Španija i Kanada, ali…