F8 SL: Srbija preko Crne Gore do kote pet

VSS/Slobodan Sandić

Vaterpolisti Srbije uspeli su da pobede Crnu Goru sa 8:6 (2:0, 1:2, 2:1,3:3), uspeli su da osvoje peto mesto na finalnom turniru Svetske lige, uspeli su da se revanširaju za ubedljiv poraz u grupnoj fazi takmičenja – 16:8.

Golove za Srbiju, postigli su: Đorđe Vučinić tri, Ognjen Stojanović dva, Vuk Milojević, Nikola Lukić i Vasilije Martinović po jedan. Golove za Crnu Goru, postigli su: Dušan Matković tri, Vladan Spaić, Kanstanin Averka, Stefan Vidović po jedan.

Prva deonica je donela rastrzanu igru obe selekcije, sa mnogo grešaka na obe strane. Srbija je imala više koncentracije, pa je u režiji Vuka Milojevića i Nikole Lukića dobila ovaj period sa 2:0. Crna Gora je tokom drugog kvartala preko Dušana Matkovića i Vladana Spaića stigla do 2:2, a Đorđe Vučinić je doneo prednost selekciji Srbije – 3:2.

VPSCG

Izuzetno raspoloženi Đorđe Vučinić je postigao dva gola u nizu, pa je Srbija posle serije grešaka Crne Gore vodila sa 5:2. Do kraja treće deonice, Crna Gora je preko Dušana Matkovića smanjila na 3:5. Usledio je završni kvartal, Dušan Matković je pogodio za 4:5, ali je usledio odgovor Srbije u režiji Vasilija Martinovića i Ognjena Stojanovića za 7:4. Kanstantin Averka je uspeo da smanji na 5:7, ali je već u sledećem napadu, Ognjen Stojanović pogodio za 8:5.

Crnoj Gori je treba malo sportsko čudo pa da stigne do izjednačenja i preokreta za nešto više od četiri minuta, čuda se u sportu dešavaju, ali ne i ovoga puta. U meču za sedmo mesto, Australija je pobedila Kanadu sa 13:9. Slede borbe za odličja. Za zlatnu medalju, boriće se Italija i SAD, a za bronzanu Španija i Francuska.

Komentari

Vaš komentar