Grbić se nudi Poljacima: Samo lud čovek ne bi prihvatio

Ostali sportovi 28. sep 202119:58 > 19:581 komentar
Izvor: Foto: CEV

Nekadašnji selektor Srbije Nikola Grbić izrazio je želju za preuzimanjem reprezentacije Poljske, uprkos tome što je odnedavno na klupi Peruđe.

Proslavljeni tehničar radio je u poljskoj Zaksi prethodne dve sezone. U prošloj je napravio senzaciju i osvojio titulu evropskog šampiona, posle čega se preselio u Peruđu.

Sada bi, međutim, mogao nazad u Poljsku – na mesto selektora državnog tima. Figurira kao glavni kandidat za naslednika Vitala Hejnena, a poslednja izjava dodatno podgreva celu priču.

Samo lud čovek ne bi želeo da preuzme Poljsku. Naravno da sam zainteresovan ako ta ponuda dođe. Poljska je sjajan tim i ogroman izazov za svakog trenera. Najviše mi se sviđa što bi fokus bio na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. Naravno, i ostali turniri pre toga bi bili važni ali tim bi trebalo da se gradi za trijumf u Parizu. Trenirao sam Zaksu dve godine i taj period smatram najuspešnijim u trenerskoj karijeri. Naravno, ovo ne znači da bismo se sve dogovorili za čas ako bi pozvao neko iz Odbojkaškog saveza Poljske„, rekao je Grbić za tamošnje medije.

Ugovor sa Peruđom mogao bi da bude prepreka. Novinare je interesovalo šta bi odlučio da mora da odabere između ta dva posla.

Ne znam… Pretpostavljam kako bi ljudi iz Peruđe reagovali ako bih dobio ponudu da vodim Poljsku. Ali polako… Bez žurbe. Trenutno sam trener Peruđe i ona mi ja najvažnija„, poručio je 48-godišnji strateg.

Podsetimo, Grbić je od 2015. do 2019. vodio selekciju Srbije i sa njom osvojio po zlato i srebro u Svetskoj ligi, te bronzu na Evropskom prvenstvu.

Komentari

Vaš komentar