Italija pobednik, Srbija treća

S.Sandić/VSS

Italija je pobednik turnira „Srbija 2022“.U odlučujućoj utakmici puleni Sandra Kampanje su bili bolji od Hrvatske 12:9 (2:1, 4:4, 3:1, 3:3).

Treća je Srbija. U svojoj najboljij utakmici na turniru srpski vaterpolisti su pobedili Francusku 13:7 (5:1, 3:0, 1:3, 4:3). Posebno u prve dve četvrtine je srpski sastav, i dalje nekompletan, delovao kako treba, sa jakom odbranom i efikasnim napadom. Posle deset minuta je već bilo 7:1, do kraja druge četvrtine se upisao raspoloženi Radulović za velikih sedam golova razlike.

U trećem delu je opao kvalitet srpske igre,posebno pred protivničkim golom. Frncuzi su od 2:9 sa tri uzastopna gola pripretili ali je i to bio znak da se probudi Savićev tim. Lep gol Stojanovića, zatim Drašovića , Pljevančića i Radulovića da bi Krusila postavio konačan rezultat.

Dejan Savić će u utorak ujutru saopštiti spisak 15 igrača koji će putovati na Evropsko prvenstvo u Splt. U grad pod Marjanom se putuje u sredu posle podne.

Golove za Srbiju su postigli: Radulović 3, Drašović, Ranđelović, Stojanović i V.Rašović 2, Martinović i Pljevančić 1. Za Francuze su efikasni bili: De Nardi 2, Krusila, Buet, Vernu, Bjorč i Kume 1.

Srbija je imala igrača više 12-5, Francuska 16 – 4.

Konačan plasman: Italija 7, Hrvatska 6, Srbija 4, Francuska 0.