Ivana: Ne prihvatam da treba da pognem glavu

Ostali sportovi 25. jul 202210:19 > 11:276 komentara
Reuters/Andrew Boyers

Malo je falilo Ivani Vuleti da stigne makar do bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u Judžinu, ali zahvaljujući sudiji je odlučeno da je treći skok bio prestup, iako fotografija pokazuje nešto drugačije.

Srpska takmičarka je na kraju završila kao sedma, ali nije želela da optužuje nikoga da je pokradena ili bilo šta slično.

„Ne znam koliko njih ovo treba da čuje ali…

Jureći za rezultatima, toliko toga prođe van tvog radara. Ne prihvatam činjenicu da pognute glave treba da napustaš zaletiste, strepiš od mišljenja i komentara drugih, pritom zaboravljajući da je jedino važan bio napor, tvoj put i tvoja borba koje ti iznosiš na borilište, niko drugi. Neosporno, ja svoju dugu karijeru privodim kraju, prihvatajući sve dobre i loše dane (loših dana u godini ima ipak, mnogo više) i ovaj dan ne doživljavam kao neuspeli jer nije, ali kao čoveku, gorak utisak mi stvaraju teški razgovori sa devojkama sa kojima skačem godinama, sve suze, neutešne reči i zagrljaji koje krišom delimo jer ne smeš da pokažeš da te to ipak slama. Jer nemaš prava na loš dan, nemaš prava da zastaneš, ne smeš da ispadneš slabić. Ipak, pokušavam da ih ohrabrim da je sport mnogo više od medalja, makar delom svojim primerom, koliko mogu. Neki dožive da osete slast istih, neki nikada, ali je ulog kod svih isti – daju sve što imaju. Svoje vreme, svoje zdravlje, fizičko i mentalno, beskompromisnu žrtvu sledeći svoje snove.

Ovo je samo jos jedan od onih dana koji ce proći kao i svaki drugi“, napisala je Ivana Vuleta na svom Fejsbuk profilu.

Komentari

Vaš komentar