Kinezima kruna ispred Rusa u konkurenciji parova

Matthew Stockman/Getty Images

Kineski tandem Sui Venjing i Hang Cong stigli su do titule olimpijskih šampiona u izuzetno zanimljivom takmičenju u konkurenciji parova na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Domaći predstavnici su vodili i posle kratkog programa u kojem su oborili svetski rekord sa 84,41. Najbolje izvođenje imali su i u slobodnom programu. Dobili su ocenu 155,47 i ukupnom zbiru su skupili 239,88 poena, što se ispostavilo dovoljno za najsjajnije odličje.

Kina je tako stigla do ukupno devetog zlata u Pekingu, a Sui Venjing i Hang Cong su postali prva kineska kombinacija još od Igara u Vankuveru 2010. godine koja se popela na najvišu stepenicu postolja. Ovaj par je pre četiri godine u Pjongčangu bio drugi.

Drugo mesto sa samo 0,63 poena manje pripalo je Rusima Jevgeniji Tarasovoj i Vladimiru Morozovu. Blistali su i tokom drugog dana takmičenja, dobili sjajnih 155 bodova, ali ni to nije bilo dovoljno da u konačnom zbiru ugroze Kineze.

I bronza je završila oko vrata Rusa. Anastasija Mišina i Aleksandar Galjamov bili su na nivou prva dva para u slobodnom programu, ali ih je minus iz kratkog programa koštao eventualno sjajnijeg odličja.

Komentari

Vaš komentar