Kličko apeluje: Ne dozvolite ruskom bokseru da se bori za titulu!

Ostali sportovi 09. mar 202217:35 2 komentara
Dmitrij Bivol
xDonaldxKravitzx via Guliver

Nekadašnji prvak sveta teške kategorije, ukrajinski bokser Vladimir Kličko, govorio je o predstojećem meču za titulu prvaka sveta u poluteškoj kategoriji (do 79 kilograma) između izazivača iz Meksika Saula „Kanela“ Alvareza i branioca WBA pojasa – Rusa Dmitrija Bivola.

Mlađi brat Kličko je u među rezervistima ukrajinske vojske i nalazi se u domovini tokom rata sa Rusijom, a njegov stariji brat Vitalij je gradonačelnik prestonice Kijeva.

„Mislim da borba Kanela i Bivola ne bi trebalo da bude dozvoljena. Svaki prestavnik Rusije treba da bude sankcionisan. Na taj način možemo da pokažemo Rusiji da se svet protivi ovom bezumnom ratu“, izjavio je Vladimir Kličko za BBC.

Borba Kanela Alvareza, verovatno najveće svetske zvezde u svetu boksa, i Bivola zakazan je za sedmi maj u Las Vegasu.

Dmitrij Bivol se često smatra drugim najboljim poluteškašem sveta (posle sunarodnika Artura Beterbijeva), a do sada je sedam puta branio WBA pojas, poslednji put prethodnog decembra, kada je jednoglasnom odlukom sudija savladao još jednog Rusa – Umara Salamova. Interesantno je da Bivol etnički zapravo nije Rus – rođen je u današnjem Kirgistanu, majka mu je Korejka, a otac Moldavac, a u Rusiju se preselio sa 11 godina.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare