Korolija: Sledeće godine očekujem bolje rezultate i u klupskom vaterpolu

Ostali sportovi 09. avg 202118:42 > 18:51

Trener vaterpolo kluba Partizan Miloš Korolija izjavio je da očekuje da se klubovi iz Srbije već sledeće godine nađu rame uz rame sa evropskim i da postignu bolje rezultate.

“Ja očekujem da je to već sledeće godine vrlo izvesno”, rekao je Korolija u emisiji Dan uživo na N1.

Pročitajte još:

On je rekao da u domaćoj ligi “apsolutno” ima kvaliteta, iako je “raširen na više klubova”.

Korolija smatra da je vaterpolu u Srbiji krenulo nabolje poslednjih par godina i da su se klubovi stabilizovali, pre svega finansijski.

Druga stvar koja se popravlja je celokupna slika o vaterpolu i klubovima, jer konstantna priča o poblemima demotiviše ljude da se bave sportom u kom je stalno neki problem, dodaje on.

Govoreći o Partizanu, kazao je da su došli do toga da mali broj dece trenira u klubu, ali da olimpijska zlatna medalja to može da promeni tako što će zainteresovati i privući mlade.

Ističe da se dosta igrača koji su osvojili zlatnu medalju na Olimpijskim igrama vratilo u domaće klubove, i da će to “apsolutno podići kvalitet”, ne samo zbog njihove igre, nego zato što će njihovo prisustvo motivisati druge igrače.

Na pitanje o tome kako će biti moguće naći zamenu za sedam reprezentativaca Srbije koji se navodno povlače u penziju nakon Olimpijskih igara, Korolija ističe da je to proces koji je započet odavno i da su igrači koji treba da ih zamene “praktično spremni”.

“Bilo ko od njih, da je trebalo da uskoči na ovaj turnir, sigurno ne bi razočarao”, rekao je on.

Kaže da je reprezentaciji Srbije bilo “sigurno za nijansu teže i stresnije nego pre pet godina u Riju”, kada su osvojili zlato koje su u Tokiju odbranili.

Na pitanje da li ga je iznenadila neka od reprezentacija, kaže da je Grčka bila prijatno iznenađenje.

“Ne zato što nisam očekivao od Grka da budu tako dobri, nego zato što su u neizvesnim završnicama gubili od ekipa s kojima su jako blizu po kvalitetu. Ovaj put su napravili iskorak, mislim da im je ovo prva olimpijska medalja u vaterpolu”, rekao je on i dodao da se i reprezentacija SAD pokazala kao opasna.

Komentari (0)

Vidi sve komentare