Marica Perišić do grend slem zlata protiv olimpijske prvakinje iz Đakovice!

Marica Perišić
REUTERS/Alexey Nasyrov

Srpska džudistkinja Marica Perišić stigla je do zlatne medalje na grend slemu koji je održan u gruzijskom Tbilisiju! Uspela je 23-godišnjakinja iz Temerina da u finalu turnira u kategoriji do 57 kilograma savlada Noru Đakovu, takmičarku iz Đakovice, koja je u Tokiju osvojila olimpijsku medalju.

Marica Perišić je do pobede stigla zlatnim bodom u finišu borbe, a ovo je njena prva zlatna medalja na gredn slem turnirima u karijeri. Dosad joj je najveći uspeh karijere zlatna medalja na Mediteranskim igrama u Oranu iz 2022. godine, kao i zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u konkurenciji juniora i mlađih seniora.

*Andrea Stojadinov osvojila zlato u Taškentu!

Da uspeh bude jedan od najvećih u istoriji srpskog džudoa, pobrinule su se Milica Nikolić i Andrea Stojadinov u finalu kategorije do 48 kilograma. U tom svesrpskom finalu starija reprezentativka Srbije Milica je uspela da dođe do svog prvog zlata na grend slem turnirima.

Nikolić i Stojadinov su se sastale u finalu turnira u kategoriji do 48 kilograma, a Milica u neizvesnoj borbi stigla do velikog trijumfa.

Srbija je najuspešnija država u Tbilisiju sa dva zlata i jednim srebrom, a drugi najuspešniji je Azerbejdžan sa po jednim zlatom i bronzom.

U narednim danima Srbija će imati još svojih predstavnika na ovom takmičenju, a direktne prenose iz Tbilisija možete gledati ekskluzivno na Sport klubu.

Komentari (1)

Vidi sve komentare