Milica Novaković u drugom pokušaju u polufinalu

Ostali sportovi 02. avg 202105:491 komentar
Nebojša Radović/KSS

Milica Novaković kvalifikovala se za polufinale u disciplini K1 - 200. To je uradila iz dva pokušaja i sutra je čeka borba za plasman u odlučujuću trku.

Reprezentativka Srbije osvojila  je u prvoj trci treće mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi. Odlično je veslala reprezentativka Srbije u najkraćoj disciplini. Od starta se u ovoj grupi odvojila Novozelanđanka Liza Karington i bilo je jasno da će ubedljivo da slavi. Milica je vodila veliku borbu sa Ruskinjom Černigovskajom.

Gotovo poravnate su ušle u cilj i o učesnici polufinala je odlučivao foto finiš, Na Miličinu žalost Ruskinja je bila brža za tri stotinke. Štopericu je zaustavila na 41.540, a Novakovićeva je išla 41.579. Karington je pobedila sa 40.715.

Morala je Milica u četvrtfinale, gde joj je trebalo ponovo da bude među dve, da bi nastavila takmičenje. Nije je poremetilo ni to što su je tri stotinke delile od polufinala u prvoj trci.

Sjajno je krenula i držala je sve vreme priključak sa Šveđankom Lineom Stensils. Na kraju su obe prošle u polufinale, Šveđanka sa 41.313, Milica sa 41.340. Polufinalne trke su zakazane za utorak od 2.30 časova.

U istoj disciplini je učestvovala i Hrvatica Anamarija Govorčinović, ali nije uspela ni kroz jednu od dve trke da dođe do polufinala.

Komentari

Vaš komentar