Na pomolu klasik u četvrtfinalu, Srbija vs. Hrvatska

Vaterpolo reprezentacija Srbije
Alexander Hassenstein/2021 Getty Images

Vaterpolisti Srbije lako i ubedljivo su pobedili Kazahstan u poslednjem meču grupne faze – 22:3 (4:0, 8:1, 5:0, 5:2), a zatim su počeli da prate dešavanja na ostalim terenima, kako bi saznali, ko će im biti rival u četvrtfinalu.

Najefikasniji u sastavu Srbije, bili su Strahinja Rašović sa pet, Nemanja Vico, Marko Radulović, Radomir Drašović sa po tri, Nikola Jakšić sa dva gola.

Kako sada stvari stoje, a ukoliko se ne dogodi nešto senzacionalno u nastavku dana i u mečevima osmine finala, Srbija će u četvrtfinalu igrati protiv Hrvatske.

REUTERS/Gonzalo Fuentas

Naime, Hrvatskoj je za osvajanje prvog mesta u grupi, za direktan plasman u četvrtfinale trebala pobeda nad Japanom od 12 golova razlike, s obzirom da je odigrala nerešeno sa Grčkom, a da je Grčka dobila Japan sa 18:7. Međutim, ništa od toga.

Japan je vodio sa 9:7, 10:8, a momci koje vodi Ivica Tucak uspeli da naprave preokret i stignu do pobede koju su svi očekivali – 21:13 (4:3, 3:6, 7:2, 7:2). Ukoliko Grčka pobedi Nemačku, Hrvatska će biti druga, pa će u osmini finala, ukoliko Brazil ne pobedi Crnu Goru, igrati protiv Gruzije, a pobednik pomenutog meča će biti rival Srbiji u četvrtfinalu.

PR Montenegro WP and SW federation Krsto Vulović

Najefikasniji u sastavu Hrvatske, bili su Ivan Krapić i Konstanin Harkov sa po pet, Loren Fatović sa tri, Rino Burić i Ante Vukićević sa po dva gola.

U direktnom okršaju za prvo mesto u grupi C, Španija je posle sjajne igre u poslednjem kvartalu pobedila Italiju sa 14:12 (5:4, 3:6, 2:2, 4:0), pa je izborila plasman u četvrtfinale, dok će Italija u osmini finala igrati sa poraženim iz meča SAD – Australija.