Ne može mu niko ništa: Kanelo zaustavio Sondesa u 8. rundi pred 73.000 fanova

Canelo Alvarez
Izvor: REUTERS / Jerome Miron-USA TODAY Sports

Meksički bokser Saul „Kanelo“ Alvares dokazao je zašto ga mnogi smatraju najvećim bokserom današnjice – u noći između subote i nedelje po srednjoevropskom vremenu zaustavio je tehničkim nokautom u osmoj rundi Britanca Bilija Džoa Sondersa i objedinio titule svetskog prvaka u supersrednjoj kategoriji u verzijama WBA, WBC i WBO. Duel je održan na „AT&T“ stadionu u Arlingtonu u Teksasu pred više od 73 hiljade gledalaca.

Alvares je u osmoj rundi počeo sa velikom ofanzivom i zadao nekoliko snažnih udaraca, ukljućujući i razorni aperkat, a kada se Britanac vratio u ugao njegov trenrr Mark Tibs morao je da obavesti sudiju da njegov borac više nije u stanju da nastvi duel.

U trenutku prekida Alvares je vodio kod sve trojice sudija (77.75, 78:74, 78:74), a ovo je bila 56. profesionalna pobeda u karijeri za 30-godišnjeg boksera iz Gvadalahare. Uz to je zabeležio jedan poraz (od Flojda Mejvedera) i dva remija.

Sondersu je ovo bio prvi poraz u 12-godišnjoj profesionalnoj karijeri, a do sada je upisao 31 pobedu (14 nokautom).

Iskreno, znao sam da se neće vratiti. Mislim da sam mu polomio jagodičnu kost. Rekao sam treneru Ediju Rejnosu da ne mislim da će nastaviti borbu“, izjavio je posle meča Kanelo Alvares do ludila dovevši svoju vatrenu publiku, koja je ispunila stadion Dalas Kaubojsa.

Bio je to najveći sportski događaj u SAD od početka pandemije kovida 19 i marta 2020. godine, a budući da je stadion bio zatvoren, bila je ovo najveća poseta jednom boks-meču u zatvorenom u istoriji sporta. Dosadašnji rekord sa 63 hiljade navijača držao je meč Muhameda Alija i Leona Spinksa u „Superdomu“ u Nju Orleansu 1978. godine.

Komentari

Vaš komentar