NFL Draft: Jaguari izabrali defanzivca kao prvog pika

Gary Vasquez-USA TODAY Sports

Defanzivni end Trevon Voker izabran je kao prvi pik na ovogodišnjem NFL Draftu. Njega je pokupio tim Džeksonvila koji će uz pomoć ovog igrača probati da preokrene svoju poziciju koju već dugo zauzima. Jaguari su najgora franšiza u NFL u poslednjoj deceniji.

Voker je završio univerzitet Džordžija, a radi se o igraču koji ima sjajnu kombinaciju visine i snage kao i brzine. Snagom i eksplozivnošću će u NFL pokušavati da sekuje protivničke kvoterbekove, a jasno je da će moći i lako da zaustavlja protivničke trkače.

Interesantno je da je prilično raznovrstan defanzivac pa je tako u 2021. godini često bio i defanzivni tekl kao i lajnbeker. Očekuje se da će Voker doprineti u Džeksonvilu od prvog dana i da je lako moguće da će već prve sezone imati preko deset sekova.

„Definitivno sam spreman za to da budem prvi pik. Ima mnogo očekivanja, ali ovo je samo fudbal za mene. Nastaviću da radim ono što sam radio, daću sve za fudbal jer to volim da radim i neću praviti sebi pritisak veći nego što je potrebno“, rekao je Trevon Voker u toku Drafta.

Inače Džeksonvil je u prvoj rundi uzeo i Devina Lojda, lajnbekera iz Jute. Svoja tri pika iz ostalih rundi su Jaguari dali Tampi za Devina Lojda pa tako Džeksonvil u petak kada se Draft nastavlja neće imati pikove.

Što se tiče drugog pika i to je defanzivac. Ejdan Hačinson iz Mičigena ide u Detroit. ESPN piše da je ovo sjajan pik za Lajonse, on će odmah biti starter i čak kandidat za rukija godine. Radi se o neumornom igraču koji će sgurno lako stizati do protivničkih kvoterbekova.

Treći pik je Derek Stingli iz univerziteta LSU i on ide u Hjuston Teksanse. U pitanju je korner bek, a i četvrti pik igra na istoj poziciji. To je Ahmad Gardner koji ide u Džetse, a završio je univerzizet Sinsinati. Njujork Džajantsi su uzeli defanzivnog enda iz Oregona Kejvona Tibodoa, Ikem Ekvonu ide u Karolinu i on je najviše izabrani ofanzivac. Igra ofanzivnog tekla, a završio je inače NC Stejt.

Džajantsi su uzeli i sedmog pika, to je Ivan Nil iz Alabame, još jedan ofanzivni tekl, dok je Drejk London sa univerziteta USC otišao u Atlantu. Radi se o spoljnom hvataču. U prvih deset pikova su još Čarls Kros koji ide u Sijetl, kao i Geret Vilson, koji će biti hvatač Njujork Džetsa.

Najviše izabrani kvoterbek je Keni Piket koji je bio na univerzitetu Pitsburg i on neće menjati grad jer su ga izabrali Stilersi. On će se takmičiti sa Mičelom Trubiskim za mesto startnog kvoterbeka i to posle odlaska Bena Rotlisbergera u penziju.

Druga runda Drata je u petak kada će prvi birati Tampa Bej Bakanirsi koji su taj pik dobili u trejdu sa Džeksonvilom.