Nina Radovanović nije se plasirala u polufinale, obećala medalju u Parizu

Ostali sportovi 01. avg 202104:46 > 09:137 komentara
Nina Radovanović
Luis Robayo - Pool/Getty Images

Srpska bokserka Nina Radovanović nije uspela da se plasira u polufinale Olimpijskih igara u Tokiju, čime bi osigurala barem bronzanu medalju. U četvrtfinalnom duelu, u kategoriji 48-51 kilograma, bolja od nje bila je Sijao Ven Huang iz Kineskog Tajpeha. Ali, obećava medalju u Parizu.

Radovanovićeva se žestoko borila tokom sve tri runde, ali su velika visinska prednost i dužina ruku rivalke bile nepremostiva prepreka. Na kraju, Huang je trijumfovala odlukom sudija sa 30:27.

Napadala je Nina konstantno, ali je Huang vešto držala distancu i čekala prave prilike da zada udarce.

Već posle prve runde je na taj način stekla prednost, da bi u drugoj dobila desetke od svih petoro sudija.

U trećoj je Kineskinja manje-više rutinski odradila posao i prošla u polufinale.

Zadovoljna učešćem, obećala medalju

Srpska bokserka Nina Radovanović zadovoljna je celokupnim učešćem na Olimpijskim igrama u Tokiju, uprkos tome što nije došla do medalje, i obećava odličje na narednom turniru 2024. u Parizu.

Na kraju sam zadovoljna. Učešće na Olimpijskim igrama je privilegija za našu državu, gde je ženski boks u povoju, a to što sam stigla do četvrtfinala znači da mogu da obećam da će Srbija imati medalju u Parizu. Pik moje forme biće Pariz, ali ovo je sjajna uvertira, veliko iskustvo za mene i sada znam šta treba da radim za naredne Olimpijske igre. Biću spremnija„, izjavila je Radovanovićeva.

U četvrtfinalnoj borbi nepremostive prepreke bile su visina i veliki raspon ruku protivnice.

Želela sam nametnem svoj ritam, ali ona je dosta opstruisala, naslanjanjem, guranjem, držanjem, to mi je oduzelo dosta energije kad izadjem iz klinča. To je stvar rutine, potrebna su mi dva-tri ovakva meča da bih našla način da ugrozim tako visoku protivnicu. Dala sam maksimum, to je sigurno„, poručila je Radovanovićeva.

Podsetimo, Nina Radovanović prva je srpska bokserka na Olimpijskim igrama u istoriji.

Komentari

Vaš komentar