Odlična uvertira za SP: Ivana Španović šampionka Srbije, skočila 6,85

Izvor: REUTERS/Andrew Boyers

U subotu je u „Atletskoj dvorani“ u Beogradu održano Prvenstvo Srbije u dvorani za seniore i seniorke, a najveće zvezde srpske atletike imale su priliku da pokažu u kakvoj su formi pred Svetsko dvoransko prvenstvo, koje će se u Beogradu održati od 18. marta.

U centru pažnje bila je najbolja srpska skakačica u dalj Ivana Španović – letom od 6,85 metara još jednom je ponela naslov državne prvakinje. Skokovi po serijama: 6,83 m, 6,63 m, 6,75 m, 6,62 m, X, 6,85 m.

„Ovo je moje prvo takmičenje posle dužeg vremena, i s obzirom na to da je zalet bio kraći, zadovoljna sam rezultatom. Fokus takmičenja bila je tehnika skoka i u tome smo i uspeli”, istakla je Ivana Španović.

„Za dve nedelje me očekuje takmičenje u Birmingemu, potom ‘Belgrade Indoor Miting’ u Areni, i na kraju Svetsko atletsko prvenstvo. Ove zime imam jasan cilj i sve moje želje usmerene su na jedno mesto – pobedničko postolje Arene“, zaključila je srpska atletičarka.

Odličan trenutak za proveru forme na mesec i po dana pre starta planetarne smotre za koju su ispunili normu iskoristili su Asmir Kolašinac (bacanje kugle rezultatom 20,73 m), Elzan Bibić (1.500 metara sa 3:45,12) i Maja Ćirić (400 m sa rezultatom 53,40 s).

Blizi norme nalaze se Aleksa Kijanović 60 m, Luka Trgovčević 60 m prepone, Milica Gardašević i Lazar Anić u skoku udalj. Pred njima je nekoliko takmičenja na kojima će se boriti za normu za SP.

Komentari

Vaš komentar