Otkazan meč Italije i Kanade, razlog koronavirus

REUTERS/Stefan Wermuth

Utakmica drugog kola Grupe C na vaterpolu turniru na Svetskom prvenstvu u Budimpešti između Kanade i Italije odložena je, a, nezvanično, razlog je epidemija koronavirusa među kanadskim vaterpolistima.

Meč je trebalo da se igra u četvrtak u Sopronu, a Fina (Svetska federacija za vodene sportove) je odlučila da otkaže susret do daljeg.

Zdravlje svih učesnika je prioritet i uskoro ćemo doneti odluku da li će se duel naknadno odigrati ili će biti registrovan ‘za zelenim stolom'“, kratko je objavila Svetska plivačka federacija.

Nezvanično, razlog za otkazivanje susreta je koronavirus koji se pojavio u kanadskom timu, pa se očekuje da Kanađani budu eliminisani sa turnira i pobeda bude dodeljena Italiji službenim rezultatom 5:0.

Prema Fininim propisima, dozvoljeno je da dva igrača u timu budu zaražena, koliko ima izmena na turniru, ali ako ima više slučajeva sledi diskvalifikacija.

Kanada je u prvom meču u grupi ubedljivo izgubila od Španije 19:2, dok je Italija još ubedljivije savladala Južnu Afriku sa 22:4.

Komentari (0)

Vidi sve komentare