Panturo prvak sveta u kombinaciji

Ostali sportovi 07. feb 202315:161 komentar
Tom Pennington/Getty Images

Aleksi Panturo drugi put u karijeri stigao je do titule prvaka sveta u kombinaciji. Francuz je slavio na domaćem terenu na šampionatu planete u alpskom skijanju u Kurševelu.

Već posle vožnje u super-džiju, Panturo je najavio napad na zlato. Bio je najbrži sa vremenom 1:08,25. Na drugo mesto se plasirao Marko Švarc sa samo deset stotinki minusa, dok je treći bio još jedan Austrijanac Rafael Haser.

Pre starta slaloma blagi favorit je bio Švarc, jer ove sezone beleži bolje rezultate od Panturoa u ovoj tehničkoj disciplni. Prvi se niz stazu spustio Panturo i ostavio vreme 45,06, a ukupno 1:53,31.

Švarc je krenuo drugi. Delovalo je da će prestići Francuza jer je sve vreme imao prednost. Međutim, na četiri kapije pre cilja napravio je veliku grešku, koja ga je koštala velikog gubitka i na kraju je imao minus od 10 stotinki u odnosu na Panturoa.

Na najnižu stepenicu postolja popeo se Haser, koji je štopericu zaustavio na 1:53,75. Četvrti je bio Amerikanac River Radamus, dok je kao peti završio Norvežanin Atle Li Mekgrat, koji je bio najbrži u slalomu, ali je kasnio ukupno za pobednikom 72 stotinke.

Na Svetskom šampionatu u sredu je na programu super-dži za dame, koji počinje u 11.30 časova.

Komentari

Vaš komentar