Podvig Crne Gore, “lavovi” u glavnoj rundi EP!

Ostali sportovi 17. jan 202220:152 komentara
REUTERS(/Bernard Szabo

Rukometaši Crne Gore pobedili su Sloveniju sa 33:32 (16:19), izborili su plasman u drugo, odnosno glavnu rundu takmičenja, napravili su podvig o kojem su sanjali, o kojem su maštali.

Najefikasniji u sastavu Crne Gore, bili su Branko Vujović sa devet, Nemanja Grbović sa osam, Miloš Vujović i Božo Anđelić sa po pet, Radojica Čepić sa četiri gola. Kod Slovenije, raspoloženi za igru u napadu, bili su Jure Dolenec  sa šest, Gasper Marguč i Blaž Blagotinšek sa po četiri gola.

Izabranici Zorana Roganovića, rukometaši Crne Gore, prihvatili su igru po principu trči i šutiraj tokom prvog dela meča. Popularni “lavovi” su vodili sa 8:7, a u tom trenutku je usledila promena golmana u sastavu Slovenije. Pokazalo se da je to bio presudan momenat kada je prvo poluvreme u pitanju.

Urh Kastelić je odmah ušao u ritam. Skinuo je sedam izuzetno teških lopti, nekoliko zicera, Slovenci su pomenute odbrane kažnjavali brzim golovima iz tranzicije pa su pobegli na 15:11. Crna Gora nije klonula duhom, nastavila je da se bori, pa je uoči drugog poluvremena, na semaforu pisalo 19:16 za Sloveniju.

Tilen Kodrin je postigao četiri, Gasper Marguč, Jure Dolenec i Blaž Blagotinšek po tri gola za Sloveniju. Kod Crne Gore, raspoloženi za igru u napadu, bili su Branko Vujović sa šest, Nemanja Grbović sa tri i Božo Anđelić i Miloš Vujović sa po dva gola.

sofascore

U nastavku meča, usledio je rat nerava. Crna Gora nije ni pomišljala na predaju, ali su gotovo sve “ničije lopte” pripadale selekciji Slovenije. Selektor Crne Gore, Zoran Roganović je menjao golmane, ispred gola su se menjali Nebojša Simić i Nikola Matović, sa ciljem da jedan od njih uđe u seriju odbrana.

Usledila je mini serija Crne Gore od 3:0, prednost rivala je svedena na jedan gol, ali su vrlo brzo usledila dva isključenja za Crnu Goru, uz promašeni napad za izjednačenje, a Slovenija je to umela da kazni – 26:23.

Međutim, na deset minuta pre kraja, Crna Gora, koju je i remi vodio u glavnu rundu takmičenja, bila je u egalu – 28:28 i bilo je jasno da sledi dramatična završnica utakmice. Na pet minuta pre kraja, posle dve fenomenalne intervencije Nebojše Simića i dva gola Miloša Vujovića, Crna Gora je vodila sa 32:31.

RSCG

Marko Lasica je promašio zicer, a Nebojša Simić odbranio sedmerac Blagotinšeku. Sudije su posle 30 sekundi oduzele loptu Crnoj Gori zbog pasivnog napada, a Dolenac je pogodio za 32:32. Nemanja Grbović je pogodio za 33:32. Na 60 sekundi pre kraja, ponovo je dosuđen sedmerac za Sloveniju. Nebojša Simić je skinuo sedmerac u Marguču, pa je veliko slavlje moglo da počne.

U ostalim mečevima trećeg, a ujedno i poslednjeg kola, koji su odigrani u 18 časova, postignuti su sledeći rezultati: Hrvatska – Ukrajina 38:25, Rusija – Slovačka 26:27, Španija – Bosna i Hercegovina 28:24.

Komentari

Vaš komentar