Popovići: Moj deda je bio Popović

Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

David Popovići je apsolutna senzacija Svetskog šampionata u Budimpešti. Mladi 18 - godišnji Rumun je osvojio zlato na 200 slobodno, a sa najboljim vremenom je prošao u finale na upola kraćoj deonici.

U obe trke Popovići je oborio svetske juniorske rekorde, a već je pokazao da može da dominira i u apsolutnoj konkurenciji.

Bio sam spreman i prošle godine sa velike stvari, ali tek sam sada sazreo. U finalu na 200 slobodno sam plivao svoju trku. Trudio sam se da ne obraćam pažnju na rivale. Rezultat 1:43,21 je sjajan, ali verujem da u budućnosti mogu da budem još brži“, izjavio je Popovići.

Ko su vam bili plivački uzori?

Ian Torp i Majkl Felps. Snimke Topra sam gledao kao klinac. Sreo sam ga ovde u Budimpšeti i rekao je da će mi on uručiti zlatnu medalju ako pobedim na 200 slobodno. I eto to se desilo. Majkl Felps je svakom dečaku pa i meni bio idol. Ono što je on postigao neće se ponoviti“.

Prezivate se Popovići. Znate da je u Srbiji često prezime Popović. Vučete li neke korene iz Srbije?

To je zanimljivo pitanje. Moj deda se prezivao Popović i verujem da sigurno postoji neka veza. Ta priča je prilično komplikovana i pokušaću da saznam detalje“, uz osmeh je rekao Popovići.

Nije bilo vremena više za razgovor pošto je mladi as krenuo na doping kontrolu.

Čestitam još jednom“

Hvala“, rekao je Popovići na srpskom.