Raspored za utorak: Ivana napada medalju, kreću rvači

Izvor: REUTERS/Ciro De Luca

Srpski tim imaće osmoro takmičara u utorak, 11. takmičarskog dana na Olimpijskim igrama u Tokiju. Najveća pažnja usmerena je ka Ivani Španović, koja napada zlato u skoku udalj.

Španovićeva je imala najbolji rezultat u kvalifikacijama (7 metara) i sa velikim samopouzdanjem čeka borbe za medalju u nadi da će popraviti rezultat sa Igara iz Rio de Žaneira 2016. kada je bila bronzana. Finale skoka udalj počinje od 3 časova i 50 minuta.

Prethodno ćemo pratiti još jednu srpsku atletičarku – Mariju Vučenović, koja od 2.20h startuje kvalifikacije u bacanju koplja.

U 2.37h na programu je polufinale K1 na 200 metara u kojem učestvuje kajakašica Milica Novaković. U 3h je trka K1 na 1000 metara u muškoj konkurenciji. Srbiju u njoj predstavlja Bojan Zdelar.

Utorak je zakazan i za borbe rvača grčko-rimskim stilom. Mate Nemeš se bori u osmini finala kategorije do 67 kilograma protiv Nemca Franka Šteblera, a Zuraba Datunašvilija čeka okršaj sa Ukrajincem Žanom Belenjukom u osmini finala kategorije do 87 kilograma. Obe borbe su od 4:30h.

Dan zatvaraju bacači kugle. Armin Sinančević u 12.15 počinje kvalifikacije, dok će Asmir Kolašinac na teren u 13:40 časova.

Bilans medalja posle 10. dana takmičenja pronađite na ovom linku.

Komentari

Vaš komentar