Rus, bivši prvak sveta, boksuje u „Beogradu na vodi“ protiv Amerikanca

Ostali sportovi 03. avg 202220:196 komentara
Murat Gasijev
xJoelxPlummerx via Guliver

Ruski bokser Murat Gasijev, svojevremeno svetski šampion u kruzer kategoriji, boksovaće u Beogradu 26. avgusta protiv američkog veterana Karlosa Velča, prenosi TASS.

Duel će biti upriličen na privremenom ringu na obali Save u Beogradu na vodi, a kategorija će biti teška.

*Usik: Ranjeni vojnici su me motivisali da se vratim u ring

Gasijev (28) je već došao u Beograd, obišao je mesto na kojem će se održati meč, a potom je produžio na pripreme na Zlatibor. Navodi se da je Beograd izabran kao kompromisno rešenje jer Velč nije želeo borbu u Rusiji, a Gasijev nije hteo da putuje u SAD.

Karlos Velč je veteran profesionalnog boksa – ima 42 godine, visok je 185 centimetara i u profesionalnoj karijeri ima 21 pobedu (18 KO), 2 poraza i 1 remi.

Gasijev, bokser iz Vladikavkaza, poslednji put je u profesionalnom ringu bio u julu 2021. godine, kada je u Moskvi imao svoj „teškaški“ debi – pobedio je tehničkim nokautom u četvrtoj rundi Nemca Mihaela Vališa.

Posle osvajanja IBF pojasa protiv Lebjedeva, Gasijev ga je odbranio protiv Kšištofa Vlodarčika, a potom je protiv Junijela Dortikosa osvojio i WBA pojas u kruzeru.

Međutim, titule mu je 2018. godine oduzeo Aleksandar Usik, Ukrajinac koji je danas prvak sveta u teškoj kategoriji. Usik je borca iz Sevene Osetije – Alanije pobedio ubedljivom i jednoglasnom odlukom sudija posle 12 rundi. Gasijev ima skor 28 pobeda (21 KO) i 1 poraz (od Usika). Nada se novom pohodu na svetske titule, ovog puta u najtežoj diviziji, a Velč bi trebalo da predstavlja bitnu stepenicu na tom putu.

Komentari

Vaš komentar