Sad i zvanično: Nina Radovanović ne nastupa više za Srbiju

Ostali sportovi 11. okt 202217:3610 komentara
Nina Radovanović
Luis Robayo - Pool/Getty Images

Bokserka Nina Radovanović, jedina u istoriji Srbije koja je nastupila na Olimpijskim igrama, neće više nastupati za Srbiju. Beograđanka je za Sport klub potvrdila da je zvanično dobila informaciju da neće biti u sastavu reprezentacije na Evropskom prvesntvu, pa je stoga i donela odluku da više ne bude u sistemu Boskerskog saveza Srbije.

“Da, potvrđujem, više neću boksovati za Srbiju”, rekla je Nina Radovanović za Sport klub.

*Najbolja nije na spisku – Nina za SK: Izgubila sam van ringa

Ovakav rasplet događaja mogao se naslutiti nešto ranije, kada je, takođe u izjavi za Sport klub, 30-godišnja bokserka naglasila da ne želi da se odrekne sna da se i dalje takmiči na visokom nivou. To znači da će potražiti priliku da učestvuje na velikim turnirima pod okriljem nekog drugog saveza.

Posle Mediteranskih igara, na kojima nije učestvovala, 30-godišnja Beograđanka, koja se u Tokiju takmičila u muva kategoriji (do 51 kg), neće nastupiti ni na Evropskom prvenstvu. Radovanović je bila na spisku reprezentacije za Svetski šampionat u martu tekuće godine, a tada je stigla do osmine finala.

Bokserski savez Srbije je objavio spisak borkinja na koje računa pred Evropsko prvenstvo, koje je započelo 11. oktobra u Budvi. Selektor Tubić računa na sledeće bokserke: konkurencija do 50 kg Snežana Šiljković, 54 kg Jelena Zekić, 60 kg Natalia Šadrina, 63 kg Milena Matović, 66 kg Jelena Janjićijević, 70 kg Aleksandra Rapaić.

U pitanju je dugogodišnja prvakinja Srbije, šampionka Balkana, pobednica poslednjeg Kupa Nacija, kao i osvajačica prestižnih turnira „Beogradski pobednik“, „Zlatna rukavica“, „Ištvan Bočkai“. U intervjuu za Sport klub objavljenom u aprilu Radovanović je izjavila da joj je glavni cilj karijere osvajanje olimpijske medalje u Parizu 2024. godine.

Pored olimpijskog, Nina Radovanović ima i ostvarenu karijeru u profesionalnom boksu. Bila je svetska IBO šampionka, bila je izazivačica i za veliku WBO titulu, a u pro ringu ima skor od 14 pobeda (3 KO) i 4 poraza.

Komentari

Vaš komentar