Šampion pao u San Francisku

Thearon W. Henderson/Getty Images

Dibo Samjuel i sjajna odbrana nosili su San Franicisko do druge pobede u ovogodišnjem NFL šampionatu. Fortinajnersi su na domaćem terenu savladali aktuelne šampione Los Anđeles Remse 24:9.

Gosti su prvi stigli do poena. Zaustavljeni su na 21 jardu od end zone San Franciska, a precizan iz polja bio je Met Gej za vođstvo od 3:0. Međutim, Fortinajnersi su okrenuli do kraja prve deonice. Džef Vilson junior je sjajnim trkom od 32 jarde izborio tačdaun i vođstvo tima iz Kalifornije od 7:3.

Još jednim fild golom Geja Remsi su smanjili na 7:6 na četiri i po minuta do kraja poluvremena. Samo minut i po kasnije usledila je najlepša akcija na meču. Džimi Garopolo je pasom od 57 jardi pronašao Diba Samjuela za velikih 14:6 za San Francisko.

Remsi su poentirali i u trećoj četvrtini, ali ponovo nisu uspeli da dođu od tačdauna. Fild golom Gej je smanjio na 14:9 i ispostavilo se da je to bilo sve od napadačkog učinka tima iz Grada Anđela.

Na startu poslednje deonice Robi Gould je svojim prvim pogotkom iz pola ponovo odveo San Francisko na 17:9, a tačku na pobedu stavila je sjajna odbrana. Talanoa Hufanga je presekao pas Metju Staforda, a onda istrčao 52 jarde za konačnih 24:9.

Džimi Garopolo, kvoterbek San Franciska je osvojio 239 jardi uz jedan pas za tačdaun, dok je Dibo Samjuel imao šest hvatanja za 115 jardi. U redovima Remsa, Staford je kroz vazduh došao do 254 jarde uz jednu presečenu loptu. Kuper Kap je imao čak 14 hvatanja za 122 jarde, ali bez tačdauna.

Obe ekipe, koje se nalaze u Zapadnoj diviziji Nacionalne konferencije imaju skor od dve pobede i dva poraza.

U narednom kolu San Franicsko gostuje Karolini, dok Remsi dočekuju Dalas Kaubojse.