Sebić treći, bronza za Srbiju!

Ostali sportovi 02. avg 202110:41 > 10:5933 komentara
Milenko Sebić
Izvor: REUTERS/Edgard Garrido

Srpski strelac Milenko Sebić osvojio je bronzanu medalju u disciplini 50 metara puška trostav na Olimpijskim igrama u Tokiju!

To je ukupno peta medalja za Srbiju u Tokiju, a druga u streljaštvu, posle srebra Damira Mikeca. U tekvondou je zlatna bila Milica Mandić, a bronzana Tijana Bogdanović, dok su i basketaši uzeli bronzu.

Bilo je izuzetno uzbudljivo. Milenko Sebić je bio u vrhu u prve dve serije u klečećem položaju, ali je potom usledio pad, pa je sa Hegom bio oko pete-šeste pozicije dobar deo takmičenja, kroz ceo ležeći stav i dobar deo stojećeg.

Međutim, onda su usledila dva velika kiksa direktnih konkurenata: Ščerbatsevič, koji je dugo bio na mestu koje donosi medalju, napravio je niz kikseva, jedan pucanj od 6,6. Dalje, Sergeju Kulišu upisana je jedna nula, jer je napravio neverovatan kiks tako što je pucao u tuđu metu, metu Hrvata Gorše.

Njih dvojica prvi su ispali, posle dve serije u stojećem stavu. Zatim su usledile eliminacije (posle svakog pucnja, otpadao je najlošije plasirani), Hrvati Gorša i Maričić bili su daleko, tako da je bilo jasno da se Sebić sa Hegom bori za bronzu.

Ključnu prednost Sebić je stekao u prvom eliminacionom pucanju: pogodio je 10,5, krug više od direktnog rivala, i do kraja je tu prednost sačuvao. Nije drama izostala, u direktnu borbu za bronzu Sebić je ušao sa 0,7 krugova prednosti, da bi obojica otpucali 10,0 u tom pokušaju.

Šanse za nešto više nije bilo, jer je zaostatak za vodećim tandemom bio veliki: zlatnu medalju osvojio je Džangdžong Džang sa 466 krugova, što je svetski i olimpijski rekord, dok je srebro uzeo Sergej Kamenskij iz Rusije sa 464,2 kruga.

Komentari

Vaš komentar