SL F8: Srbija preko Kanade do Crne Gore

VSS/Slobodan Sandić

Vaterpolisti Srbije opravdali su ulogu favorita protiv Kanade, slavili su sa 12:4 (2:0, 3:1, 5:2, 2:1), pa će se na finalnom turniru Svetske lige boriti za peto mesto protiv selekcije Crne Gore, koja je pobedila Australiju sa 9:6. Podsećanja radi, u grupnoj fazi, Crna Gora je slavila sa 16:8.

Golove za Srbiju, postigli su: Vasilije Martinović i Ognjen Stojanović po tri, Đorđe Vučinić i Marko Radulović po dva, Gavril Subotić i Stefan Branković po jedan. Golove za Kanadu, postigli su: Žeromi Kote tri i Emanuel De Silva.

Pitanje pobednika se nije postavljalo ni jednog trenutka. Objektivno daleko kvalitetnija selekcija Srbije je kontrolisala dešavanja u bazenu od prvog do poslednjeg minuta.

VPSCG/Anna Feher

Sada sledi duel sa selekcijom Crne Gore, drugi na finalnom turniru. Srbija i Crna Gora su ostale bez prilike da se bore za medalju, ali je kristalno jasno da se može očekivati sjajna utakmica, jer je na talonu prestiž, jer će Srbija imati veliki motiv da se revanšira za poraz iz grupne faze, a Crna Gora veliki motiv da pobedom završi takmičenje u Strazburu.

U polufinalu, snage će odmeriti Italija i Španija, odnosno SAD i Francuska. Podsećanja radi, u četvrtfinalu, Francuska je pobedila Crnu Goru sa 12:9, SAD su bile bolje od Australije sa 12:11, Italije je pobedila Srbiju sa 14:7, a Španija je slavila protiv Kanade sa 13:6.

Komentari

Vaš komentar