Slobodan Kovač nije više selektor srpskih odbojkaša

Ostali sportovi 23. okt 202110:572 komentara
CEV

Odbojkaški savez Srbije obavestio je javnost da je Slobodan Kovač smenjen sa mesta selektora srpske reprezentacije. Iako za sada nema takvih informacija iz Saveza, najavljuje se da bi naslednik mogao da bude Slobodan Boškan.

Slobodan Kovač neće više voditi reprezentaciju Srbije, objavljeno je na stajtu Odbokaškog saveza. Boba je bio selektor od 2019. gdoine i odmah je sa nacionalnim timom napravio ogroman uspeh kada je na jesen iste godine osvojio Evropsko prvenstvo.

Usledilo je međutim razočaranje kada Srbija nije uspela da se kvalifikuje na Olimpijske igre, što su treće uzastopne na kojima „orlovi“ nisu učestvovali. Dodatno su sumnju podigli i nastupi na Evropskom prvensvu 2021. godine kada je Srbija uspela da stigne do polufinala ali je bila potpuno nemoćna u polufinalu protiv Italije i u borbi za treće mesto protiv Poljske.

Naslednik bi mogao da bude Slobodan Boškan koji je radio kao trener Budvanske Rivijere, Olimpijakosa i reprezentacije Crne Gore. To je još jedan bivši reprezentativac Srbije i osvajač olimpijskog zlata iz Sidneja.

Komentari

Vaš komentar