Slovenci optužuju: 12 igrača otrovano, vrištali su od bolova

rukometna reprezentacija slovenije
Pool via REUTERS/Mohamed Abd El Ghany

Rukometna reprezentacija Slovenije nije uspela da se plasira u četvrtfinale Svetskog šampionata jer je u odlučujućoj utakmici protiv domaćina Egipta odigrala nerešeno 25:25.

Selekciji selektora Ljubomira Vranješa odgovarala je samo pobeda, međutim, uoči najvažnijeg duela Slovenci su imali velikih problema sa igračima. Kako je saopšteno, čak 12 rukometaša zatražilo je pomoć zbog navodnog trovanja hranom.

Saopštenje tamošnjeg saveza prenosimo u celosti:

“Nikada u rukometnoj reprezentaciji nismo tražili izgovore. Kao i uvek, preuzimamo odgovornost za svaki projekat. Sigurno smo mogli i nešto drugačije, čak i bolje, ali ovog puta – zaista objektivno i preko noći – pre naše ključne utakmice protiv Egipta, našli smo se u situaciji u kojoj nikada ranije nismo bili.

Mogli bismo da zapišemo šta nam se sve dogodilo – ne svojom krivicom – tokom ionako kratkih priprema, ali ovaj deo bi i dalje spadao u područje našeg obećanja. Stoga zaista ne možemo propustiti događaje uoči, noć i na dan odlučujuće utakmice protiv domaćina za ovaj nivo takmičenja nedostojno loše organiziranog Svetskog prvenstva.

Sve u svemu, samo dodatno demonstrira nejasnu organizaciju prvenstva. U stvari, imali smo ogromnu količinu zdravstvenih problema poslednje noći i na dan utakmice. Ako se sećate, imali smo ih sa Tilenom Kodrinom i Urhom Kastelicem u drugačijoj formi, čak i ranije. Stoga apsolutno ne možemo da budemo zadovoljni organizacijom ovogodišnjeg Svetskog prvenstva u Egiptu. Posle utakmice i službene registracije zbog zdravlja igrača, egipatsko Ministarstvo zdravlja nas je kontaktiralo, ali ne očekujemo značajnije promene sve dok Međunarodna rukometna federacija (IHF) radi na način koji radi.

Čak dvanaest (!) igrača naše reprezentacije otrovalo se hranom u 24 sata pre naše poslednje utakmice u Egiptu. Pa, to nije bio „virus“. Momci su vrištali od bolova, povraćali i jurišali u toalete kao da im je život u pitanju. Tokom noći pali su Staš Skube i Dragan Gajić, neposredno pred utakmicu, naš najveći i najjači igrač Blaž Blagotinšek srušio se u svlačionici od bola i prevezen nazad u hotel. Čak devet igrača, usprkos lošem stanju, odlučilo je da se založiti za sebe, za tim, za proboj u četvrtfinale, među osam najboljih svetskih reprezentacija. Za Sloveniju! Jedna, sportsko ujedinjena zemlja koju svi volimo najviše na svetu.

Pokazaćemo na kakvom smo testu u sledećim takmičenjima jer je pred nama još mnogo izazova ove godine.

Naši problemi odgovornima nisu bili preterano zanimljivi. Međutim, kada smo se nakon susreta vratili u hotel o stanju naših iscrpljenih i bolesnih igrača napravili smo službeni zapisnik o svemu što se događalo u zvaničnoj medicinskoj službi prvenstva,“ piše u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar