SP: Hrvatska preko Gruzije stigla do Srbije

Anna Feher

Vaterpolisti Hrvatske odigrali su odličan meč u osmini finala. Izabranici Ivice Tucaka, nadigrali su Gruziju sa 13:7 (3:2, 4:2, 3:0, 3:3), pa će u četvrtfinalu, 29. juna igrati protiv Srbije.

Golove za Hrvatsku, postigli su: Konstanin Harkov četiri, Marko Žuvela i Jerko Marinić Kragić tri, Marko Žuvela dva, Luka Bukić, Andrija Bašić, Ivan Krapić i Loren Fatović po jedan. Golove za Gruziju, postigli su: Boris Vapenski i Dušan Vasić po dva, Nika Šušiašvili, Dušan Vasić, Jovan Sarić i Fabio Baraldi po jedan.

Prva deonica je donela veliku borbu i nešto bolju igru selekcije Hrvatske, koja je ovaj period dobila sa 3:2. Prevagu na tasu Hrvatke, doneli su Luka Bukić, Konstanin Harkov i Marko Žuvela. Gruziju je sa dva gola u meču održavao Boris Vapenski.

Gruzija je preko Fabija Baraldija stigla do izjednačenja, ali je odmah usledio odgovor Hrvatske u režiji Jerka Marinića Kragića, Konstantina Harkova i Andrije Bašića – 6:3. Dušan Vasić je smanjio na 4:6, ali je na kraju ovog perioda igre, Hrvatska vodila sa 7:4. Strelac je bio Ivan Krapić.

Sport Klub

Sve dileme oko pobednika rešene su na tokom trećeg kvartala, Hrvatska je u režiji Konstantina Harkova i Jerka Marinića Kragića pobegla na 10:4, a zatim mirno privela meč kraju.

Četvrtfinali duel protiv Srbije, na programu je 29. juna. Pobednik ovog meča će u polufinalu igrati sa boljim iz duela Španije i Crne Gore.

Komentari

Vaš komentar