SP: Srbija dobila triler protiv Holandije, ostao žal…

Ostali sportovi 23. jan 202319:423 komentara
Izvor: AP Photo

Rukometaši Srbije, posle velike borbe i neizvesne završnice, pobedili su Holandiju sa 32:30 (15:17), stigli su do kote tri, ali neće imati sigurno mesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre, jer će ispred Srbije biti Hrvatska na devetom i Slovenija na 10. mestu.

Prevagu na tasu Srbije doneli su sjajni golman Milosavljev sa 13 odbrana, odnosno Milosavljević sa devet, Pečmalbek sa pet, Ilić sa četiri i Orbović sa tri gola. Kod Holandije, Smits je postigao šest, Stejns i Ten Velde po tri gola.

rukometna reprezentacija Srbije
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Holandija je od starta uspela da nametne izuzetno brzu igru, prilično lako je stizala do prilika za gol, pomoć su im pružili i izabranici Tonija Đerone, koji su imali pet izgubljenih loopti, ali su na golu imali fenomenalnog Milosavljeva koji je za 15 minuta igre skinuo pet zicera i dva sedmerca.

Uprkos navedenom, Holandija je vodila, imala je u nekoliko navrata prednost od tri gola. Srbija je nastojala da stigne do egala, nije koristila sjajne odbrane golmana Milosavljeva, a zatim je usledio direktni crveni karton prvom pivotmenu Marseniću. Srbija je stigla do izjednačenja – 12:12, usledio je rat nerava, a na kraju prvog poluvremena, vodila je selekcija Holandije sa 17:15.

REUTERS

U nastavku meča, Srbija je stigla do preokreta i prednosti – 19:18. Usledila je velika borba za svaku loptu i svaki pedalj terena, obe selekcije su želele pobedu, lep kraj planetarne smotre. Holandija je povela sa 25:23, Srbija stigla do 26:25. Bilo je jasno da će nijanse odlučiti pitanje pobednika. Srbija je posle dve fenomenalne odbrane Milosavljeva, uz jedan odbranjeni sedmerac stigla do 31:29, a nedugo zatim je stigla do pobede.

Srbiju sada očekuje nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo na kojem će se deliti još dve vize za Olimpijske igre u Parizu. Podsećanja radi, Srbija je u gruši sa Norveškom, Finskom i Slovačkom, a posle dve odigrane runde, Norveška i Srbija imaju po četiri, dok su Finska i Slovačka bez bodova. U martu, Srbiju očekuje dvomeč sa selekcijom Norveške.

U drugom meču koji je bio od velikog značaja, Hrvatska je pobedila Bahrein sa 43:32 (17:16), obezbedila je deveto mesto, a samim tim, gotovo izvesno i mesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu.

Komentari

Vaš komentar