Španovićeva: Spremna sam za Evropsko prvenstvo

Alexander Hassenstein, Getty Images

Nije Ivana Španović blistala na mitingu „Serbia open“, ali je prema očekivanjima ostvarila lagan trijumf u skoku udalj. Bila joj je dovoljna daljina od 6,71 metara.

Malo specifično takmičenje jer je sedam dana pre velikog takmičenja i to baš nisam praktikovala. Druga stvar je što sa mnom nije bio trener Goran Obradović, pa me sve to omelo. Dobar je rezultat, ništa spektakularno, neki nivo koji me hrabri da ću biti spremna za Evropsko prvenstvo

Na kontinentalnom šampionatu u Torunu od 5. do 7. marta, Ivana će braniti evropsko zlato.

U principu nisam nikada bolje trenirala od povratka posle povrede. Međutim, očigledno je da mi fali ta rutina na takmičenjima. Potrebno je da probijem, da napravim taj jedan skok i biće sve u redu. Ostalo mi je sada nekoliko dana da se odmorim . Spremna sam za Evropsko prvenstvo“.

Publika u Atletskoj dvorani na Banjici imala je prilika da na delu vidi i Armanda Duplantisa, svetskog rekordera u skoku motkom. Šveđanin je sve oduševio skokom od 6,10 metara.

Duplantis i ja imamo zajedničkog menadžera. Pratimo se i podržavamo. Srećna sam što je miting „Serbia open“ izgledao kako je izgledao. Svetski. I lepo je uživo videti takve zvezde. I svi koji su bili u dvorani mogli su to da osete“, rekla je Španovićeva.

Najvažnije takmičenje u godini su Olimpijske igre u Tokiju, koje bi trebalo da se održe od 23. jula do 8.avgusta.

Računamo da će biti Igara. Tako se ponašamo i treniramo. Posle Evropskog prvenstva uzeću nekoliko dana odmora, naravno ako zaslužim. Počinjem sa pripremama, u maju krećem sa mitinzima. Videćemo gde ćemo moći da se takmičimo. Tokio bi trebao da bude kruna moja karijere. Uradiću sve što je potrebno da tamo odem u najboljoj mogućoj formi“, istakla je Ivana.

Komentari

Vaš komentar