Srbija iz prvog šešira čeka rivale na SP u Budimpešti

Vaterpolo reprezentacija Srbije
Mathias Hanst/Getty Images

Žreb za Svetsko prvenstvo u vaterpolu u Budimpešti, koje je na programu od 18. juna do 2. jula, održaće se utorak u glavnom gradu Mađarske.

Vaterpolisti će u Budimpešti igrati završne utakmice dok će se, zaključno sa četvrtfinalnim mečevima, takmičenje održati u Segedinu, Šopronu, Debrecinu i Budimpešti.

Aktuelni olimpijski šampion Srbija nalazi se u prvom šeširu, u kojem su još Grčka, Mađarska i Španija i sa njima izabranici Dejana Savića ne mogu da budu u grupi. Srbija i Grčka su finalisti Olimpijskih igara, Mađari i Španci su igrali za treće mesto.

U drugom šeširu su Crna Gora, SAD, Kanada i Hrvatska, u trećem Brazil, Italija, Nemačka i Australija i u četvrtom Južna Afrika, Kazahstan, Japan i Gruzija, koja je zamenila Rusiju

Na poslednjem Svetskom prvenstvu u Gvandžuu 2019. godine pobedila je Italija, koja je bila ispred Španije, dok je Srbija, tada u podmlađenom sastavu, zauzela peto mesto.

U prvom šeširu za vaterpolistkinje su SAD, Španija, Mađarska i Australija, u drugom Holandija, Kanada, Brazil i Grčka, u trećem Argentina, Italija, Francuska i Novi Zeland, a u četvrtom Kazahstan, Kolumbija, Južna Afrika i Tajland.