Srbija sa devet aduta u Torunu

Foto: Srpski atletski savez

Ostala su dva dana do početka Evropskog prvenstva u dvorani u poljskom Torunu (4-7. mart). Reprezentaciju Srbije će na kontinentalnom šampionatu predstavljati devet takmičara.

Na spisku selektora Edin Zukovića nalaze se: Asmir Kolašinac i Armin Sinančević (bacanje kugle), Aleksa Kijanović (60 metara), Milana Tirnanić (60 metara), Anja Lukić (60 prepone), Luka Trgovčević (60 prepone), Boško Kijanović (400 metara), Maja Ćirić (400 metara) i Lazar Anić (skok udalj).

Na prvobitnom spisku bilo je 12 atletičara sa normom, ali ih je troje odustalo zbog povrede. Titulu evropske šampionke neće braniti Ivana Španović u skoku udalj, koja se povredila na treningu. Najbolja srpska atletičarka ima čak tri zlata sa kontinentalnih prvenstava u zatvorenom.

Prvi će na zaletište izaći Lazar Anić u kvalifikacijama skoka udalj u četvrtak 4. marta.

Uzbuđen sam što ću biti deo tima koji će predstavljati Srbiju na ovom takmičenju. Posebno zadovoljstvo mi pričinjava i činjenica da je to prvo veliko takmičenje od 2017 na koje ću ići posle dugogodišnjeg oporavka od povrede. Ne želim da prognoziram svoj učinak tamo ali mogu da kažem da sam spremniji nego ikad. Imam malih problema sa primicačem ali moj tim i ja radimo na njegovom otklanjanju kako bih u Torunju bio u najboljem izdanju”, rekao je Anić.

Možda najveće šanse za visok plasman ima Armin Sinančević. Nedavno je na Serbia openu bacio kuglu 21,25 metara, što je i državni rekord Srbije.

Posle tri takmičenja na kojima sam učestvovao i na kojima sam ostvario jako dobre rezultate i sva tri puta pobedio uz novi državni rekord Srbije, mislim da spreman dočekujem EP. Imao sam manjih povreda, ali sva sreća to je iza mene i sada imam dosta manje bolove. Očekivanja su da u kvalifikacijama budem dobar i uđem u finale, to je glavni cilj a posle u finalu daću sve od sebe”, izjavio je Armin

 

 

Komentari

Vaš komentar