Srpkinje ekspresno protiv Kazahstanki, trijumf za 66 minuta

Guliver

Srbija je ubedljivo, za samo 66 minuta, savladala selekciju Kazahstana – 3:0 (25:13, 25:17, 25:10), na taj način upisala je četvrtu pobedu na Svetskom prvenstvu.

Srbija je lako i ubedljivo došla do četvrtog trijumfa u isto toliko mečeva na Svetskom prvenstvu. Četvrti trijumf ekipa Danijelea Santarelija upisala je protiv Kazahstana, za nešto više od sat vremena igre. 

Srbija je na taj način osvojila jedanaesti bod, pa je sada i definitivno jasno da će se za prvo mesto u grupi u derbiju boriti protiv selekcije SAD-a, taj meč biće na programu u nedelju. 

Nijednog trenutka nije bilo dileme u duelu protiv Kazahstana. Azijska selekcija je koliki-toliki otpor pružala na startu prvog seta, kad je imala samo tri poena zaostatka (13:10). Ipak, tada su Srpkinje „dodale gas“, brzo su stekle devet poena prednosti (20:11), a potom rutinski privele set kraju – 25:13.

Kazahstanke su imale tri poena manjka i u drugom periodu (10:7), kad je usledila serija Srbije, i tada za „plus devet“ (18:9), potom još jednu mirnu završnicu – 25:17. U trećem setu rivalke su uspele da dođu tek do desetog poena.

Na kraju, Maja Aleksić je poenterski bila najraspoloženija (13), pratile su je Mina Popović (12), Brankica Mihajlović (12), Bojana Milenković (11), Sara Lozo (9) i Katarina Lazović (2). Iskoristio je Santareli priliku i da odmori igračice koje su do sada iznele najveći teret, među njima i kapitenku Tijanu Bošković.