Srpkinje redom gaze, osma pobeda, pao i Tajland

Guliver

Nije imala Srbija nikakvih problema da opravda ulogu favorita protiv Tajlanda, selekcije koja je u prvoj fazi takmičenja načinila jedno veliko iznenađenje, kad je savladala selekciju Turske.

Srbija je lako došla do osme pobede na Svetskom prvenstvu koje se održava u Holandiji i Poljskoj, protiv selekcije Tajlanda, posle samo tri seta – 3:0 (25:23, 25:17, 25:15). 

Ekipa Danijelea Santarelija bila je bolja u svim elementima igre, a osim u prvom setu Tajlanđanke nisu ozbiljnije zapretile. I tada je ipak svetski šampion kontrolisao stvari, posebno u završnici kad je to bilo najbitnije. 

Činilo se ipak da drame neće biti ni tada, posebno kad je Srbija stekla tri poena viška (21:18). Ipak, uporna azijska selekcija je uspela da se vrati, čak i da preokrene (22:21). Ali, pokazale su tada Srpkinje od kakvog su materijala, vezale su dva poena (23:22), nešto kasnije iskoristile i prvu set loptu – 25:23. 

Ispostavilo se da je to bio i kraj otpora uporne azijske selekcije. Doduše, bile su u egalu do 12:12, ali tada je usledila serija od šest poena Srpkinja, za kraj svake neizvesnosti, nešto kasnije Tijana Bošković i drugarice duplirale su prednost – 25:17. Još ubedljivija Srbija je bila u trećem periodu, kad je Tajland stigao do 15. poena.

Na kraju, Ana Bjelica je bila najefikasnija sa 15 poena, pratile su je Milenković sa 14, Aleksić i Stevanović sa po deset, Mihajlović sa devet, Drča sa tri, i Bošković sa jednim poenom. Na drugoj strani, kod Tajlanđanki najbolja je bila Kokram sa posam poena.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare