Stjepanović bez polufinala na 200 slobodno

REUTERS/Dominic Ebenbichler

Velimir Stjepanović, višestruki šampion Evrope, nije uspeo da se plasira u polufinale trke na 200 slobodno na Svetskom prvenstvu u Budimpešti u Dunav Areni.

Srpski as je štopericu zaustavio na 1:47,94, što je bilo dovoljno tek za 23. mesto. Velimir je u petoj kvalifikacionoj grupi bio sedmi i već tada je bilo jasno da su mali izgledi da se domogne prolaza među 16 najboljih.

Ovo naravno nije ni blizu onoga što sam želeo. Međutim, nekako sam znao da nisam baš u najboljoj formi. Videlo se to i na državnom prvenstvu. Mislim da mi je nedostajalo malo više odmora, jer sam trenažno sve dobro odradio. Imamo dobar nauk za Evropsko prvenstvo u Rimu, koje je ove godine možda i najvažnije“, izjavio je Stjepanović.

Za prolaz u polufinale je trebalo da se ide 1:47,51, sa tim rezultatom je Francuz Potejn ušao među 16. Velimira već sutra očekuje trka na 200 delfin.

Ako se gleda koliko sam napredovao na 200 slobodno u proteklih nedelju dana, realno je očekivati da se isto desi na 200 delfin. Verujem da tu imam solidne šanse da uđem u polufinale“, istakao je srpski as.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!