Stjepanović propušta Evropsko prvenstvo u Rimu

REUTERS/Dominic Ebenbichler

Velimir Stjepanović, višestruki šampion Evrope i jedan od najboljh srpskih plivača u istoriji, propustiće Evropsko prvenstvo u Rimu od 11. do 17. avgusta.

Srpski as se na ovaj korak odlučio zbog povrede levog ramena, koja ga muči već duži vremenski period.

Već nekoliko meseci osećam bol, ali sam i pored toga pokušao da se spremim za Svetsko prvenstvo u Budimpešti. Problem je bio konstantan, međutim mislio sam da nije ništa strašno. Po povratku iz Mađarske odlučio sam da odem da snimim. Ispostavilo se da je jedna tetiva nategnuta i da joj preti ruptura, dok su tri upaljene“, istakao je Stjepanović za Sport klub.

Odluku da ne ide u Rim doneo je sa trenerom Sebastijanom Higlom.

Samo bih pogoršao stanje, a ne bih mogao ništa ozbiljno da otplivam. Žao mi je i zbog individualnih trka i zbog štafete, ali je ovo jedino rešenje. Sada mi predstoji faza mirovanja negde oko dva meseca, pa nadam se povratak u bazen“, rekao je srpski as.

Odluka Stjepanovića znači da je pod velikim znakom pitanja učešće srpske štafete 4 x 100 metara slobodno, koja je nedavno u Budimpešti osvojila osmo mesto na svetu i koja bi u Rimu bila u krugu reprezentacija, koje se bore za medalju. Ovako čak i da se pojavi na startu, ne bi imala nikakave šanse da se bori za visok plasman.

Komentari

Vaš komentar