Terzić: Jedna od najvažnijih medalja, učite od ove ekipe

Ostali sportovi 08. avg 202106:417 komentara
Izvor: Phil Walter/Getty Images

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić bio je ponosan na svoju ekipu posle osvojene bronzane medalje na Olimpijskim igrama.

Aktuelne svetske i evropske prvakinje su u borbi za treće mesto ubedljivo savladale selekciju Južne Koreje i tako srebru sa Igara u Rio de Žaneiru pridodale i bronzu.

Povezane vesti

„Ovo je jedna od naših najvažnijih medalja. Ponosan sam što vodim ovu ekipu. Odnos devojaka prema njihovom poslu je nešto što treba zapisati i pokazati drugim ekipama da uče,“ rekao je Terzić i nastavio:

„Ovo je veliki rezultat, javnost zna ili ne zna koliko smo imali problema sa sastavom ekipe. Neke važne igračice nisu igrale (Brankica Mihajlović, prim. aut), neke nisu ni tu (Stefana Veljković, prim. aut). Jednostavno, ovo nije ekipa koja je bila prvak sveta 2018, ali opet smo uzeli medalju na najvećem takmičenju kao što su Olimpijske igre.“

Odbojkašice uskoro očekuje Evropsko prvenstvo, a Beograd će biti jedan od domaćina.

„Biće teško, nije to toliko problem tela, ali glava da se oporavi biće problem. Devojke su umorne, prazne. Nadam se da će to brzo prevazići, dobiće nekoliko dana odmora, ali za samo deset dana počinje EP. Gledaćemo iz meča u meč da dižemo formu i budemo najbolji kad je najpotrebnije,“ dodao je Terzić.

Komentari

Vaš komentar