Ukrajinac može da bira – ostanak na frontu ili odbrana svetske titule

Ostali sportovi 22. mar 202223:161 komentar
Izvor: Dylan Buell/Getty Images

Svetski prvak u superteškoj kategoriji u verzijama WBA Super, WBO, IBF i IBO, Ukrajinac Aleksandr Usik dobio je dozvolu ministra sporta da napusti zemlju i započne pripreme za revanš sa Entonijem Džošuom, prenosi novinar ESPN Majk Kopindžer.

Tridesetpetogodišnji Usik je obukao vojnu uniformu i stavio se na raspolaganje ukrajinskoj vojsci u odbrani države od ruske invazije.

Informacija se pojavila manje od 24 časa nakon što je njegov bliski prijatelj Vasilij Lomačenko odbio priliku da se 5. juna bori sa Džordžom Kambososom Juniorom u Australiji za titulu neprikosnovenog vladala u lakoj kategoriji. Britanski mediji navode da bi i Usik mogao da sledi Lomačenkov primer uprkos tome što je dobio dozvolu vlasti da napusti zemlju i posveti se odbrani šampionskih pojaseva.

Ukajinac je u septembru prošle godine na stadionu Totenhema slavio protiv Britanca Džošue, a pomenuti duel je u izboru „The Ring“ proglašen za najbolji u 2021.

Bivši dvostruki svetski prvak u teškoj kategoriji aktivirao je klauzulu za revanš za povratak pojasa, koji je bio planiran za maj ili jun.

Komentari

Vaš komentar