Uroš Kovačević kod Kolakovića u poljskom Zavjirču

FOTO: CEV

Uroš Kovačević (27), najbolji odbojkaš Evrope u 2019., naredne sezone igraće u poljskoj Plus ligi, u klubu Varta iz Zavjirča.

Srpski as, koji je trenutno u Kini, gde sa svojim Pekingom čeka odigravanje finalnog turnira tamošnjeg šampionata, odlučio je da prihvati ponudu Varte, iako je još nekoliko klubova želelo da ga angažuje za narednu sezonu.

Najuporniji je bio Jastržebski, koji je poslao unosnu ponudu, ali se Kovačević na kraju ipak opredelio za Vartu, čiji je prvi trener Igor Kolaković.

Ne treba zaboraviti i to da je nekadašnji selektor Srbije, još davne 2010. „odveo” tada 17-godišnjeg Uroša u Ljubljanu, u ekipu ACH Voleja, gde su sarađivali dve godine.

Varta iz Zavjirča, koja je ligaški deo Plus lige završila na sedmoj poziciji, u narednoj sezoni imaće još više ambicije. Pored Kovačevića, agilna uprava dogovorila je dolazak Argentinca Fakunda Kontea, koji će se pridružiti zemljaku Maksiju Kavani, prvom dizaču tima.

Nema sumnje da će biti još nekoliko atraktivnih dolazaka, ali je sasvim jasno da će poljska Plus liga naredne sezone biti zanimljiva našim ljubiteljima odbojke.

Sport Klub je nedavno otkrio da će SKRA iz Belhatova predvoditi Slobodan Kovač, a da će prvi korektor biti Aleksandar Atanasijević. Naravno, sjajni Nikola Grbić ostaje na klupi ZAKSE iz Kenđeržina, a nema sumnje da će u Plus ligi igrati još neki srpski odbojkaši.