Usik pobedio Džošuu i uzeo mu titule

Aleksandar Usik
Izvor: REUTERS/Andrew Couldridge

Ukrajinski bokser Aleksandar Usik napravio je veliko iznenađenje i pobedio Britanaca Entonija Džošuu jednoglasnom odlukom sudija. Ukrajinac je sada svetski prvak teške kategoriji u verzijama WBA, WBO i IBF.

Usik (34) sada ima 19 pobeda u profesionalnoj karijeri i nijedan poraz, dok je Džošua doživeo drugi poraz u pro ringu.

Usik je tako postao prvi bokser još od Ivandera Holifilda koji je bio neprikisnoveni prvak kruzer kategorije, a potom došao do svetskih titula u najtežoj diviziji.

Počeo je Usik bolje, u prve tri runde je nametnuo jak ritam, a Džošua nije uspeo da zada svoje karakteristične snažne udarce. Imao je Britanac dobar period od četvrte do šeste runde, ali je na kraju postalo jasno da je Ukrajinac bolji bokser. Poslednje runde donele su veliku borbu, odlično kretanje i vredan rad Usika, pa je na kraju zasluženo slavio na razočaranje 70 hiljada navijača na stadionu Totenhema u Londonu.

Ranije je na velelepnoj bokserskoj priredbi u Londonu domaći borac Lorens Okoli zadržao naslov svetskog WBO prvaka pobedivši nokautom u trećoj rundi Crnogorac Dilana Prašovića.

Kalum Smit se vratio na pobednički kolosek debijem u pokuteškoj kategoriji. Zastrašujućim nokautom porazio je Dominikanca Lenjin Kastilja, koji je hospitalizovan, ali pojavile su se informacije da je svestan i da se oseća dobro.

Komentari

Vaš komentar