Usik protiv Džošue krajem juna u Saudijskoj Arabiji

Izvor: Reuters/Andrew Couldridge

Revanš meč između svetskog prvaka u superteškoj kategoriji Ukrajinca Aleksandra Usika i Britanca Entonija Džošue verovatno će se održati krajem juna, a kao mesto održavanja borbe razmatra se i Saudijska Arabija, objavio je Aleksandar Krasik, Usikov promoter za Sky Sports.

Usik je u septembru prošle godine pobedio Džošuu i osvojio pojaseve u WBA, WBO, IBF i IBO verziji najatraktivnije kategorije.

Posle ruske invazije na Ukrajinu, Usik se vratio u otadžbinu kako bi učestvovao u odbrani, što je izazvalo sumnju u mogućnost organizacije revanša sa Džošuom.

Međutim, ESPN je prošle nedelje najavio da će se borba između dvojice teškaša održati ovog leta pošto je ukrajinski ministar sporta dao Usiku dozvolu da napusti zemlju.

Trenutno razgovaramo o Saudijskoj Arabiji“, rekao je Krasik i dodao „ Kraj juna takođe je vreme koje sada razmatramo. Dobra stvar je što je Usik već u Evropi, gde je počeo pripreme.

Pobjednik ovog meča bi se mogao boriti za titulu apsolutnog prvaka sveta protiv Britanca Tajsona Fjurija, koga na Vembliju 23. aprila očekuje duel sa Dilijanom Vajtom.

Komentari

Vaš komentar