Velika ruska zvezda boksuje u Srbiji ovog leta

Murat Gasijev
xJoelxPlummerx via Guliver

Velika vest za ljubitelje boksa u regionu – nekadašnji prvak sveta u kruzer kategoriji (do 90,7 kg) Murat Gasijev potvrdio je da će 26. avgusta imati meč u Srbiji, prenosi ruski TASS.

„Murat će se boriti 26. avgusta u Srbiji. Planirano je da se čitava prireba organizuje u jednoj od drevnih tvrđava u ovoj zemlji. Ime protivnika biće naknadno objavljeno“, izjavio je jedan od predstavnika 28-godišnjeg Murata Gasijeva, koji je do svetske titule došao 2016. godine kada je savladao sunarodnika Denisa Lebjedeva.

*Pojas koji je Ali osvojio protiv Formana prodat za $6M!

Gasijev je u međuvremenu prešao u tešku kategoriju, a poslednji put je u profesionalnom ringu bio u julu 2021. godine, kada je u Moskvi imao svoj „teškaški“ debi – pobedio je tehničkim nokautom u četvrtoj rundi Nemca Mihaela Vališa.

Posle osvajanja IBF pojasa protiv Lebjedeva, Gasijev ga je odbranio protiv Kšištofa Vlodarčika, a potom je protiv Junijela Dortikosa osvojio i WBA pojas u kruzeru.

Međutim, titule mu je 2018. godine oduzeo Aleksandar Usik, Ukrajinac koji je danas prvak sveta u teškoj kategoriji. Usik je borca iz Sevene Osetije – Alanije pobedio ubedljivom i jednoglasnom odlukom sudija posle 12 rundi.

Komentari

Vaš komentar