Vilagoš: Nisam mislila da mogu do medalje, nije pritisak poređenje sa Španović

Ostali sportovi 24. avg 202211:35 10 komentara

Evropska vicešampionka u bacanju koplja osamnaestogodišnja Adriana Vilagoš rekla je posle osvajanje evropskog srebra u Minhenu da ne može da veruje šta se desilo. "Jako sam srećna, nisam mislila da ću uspeti da uzmem medalju. Pritisak mi je prošao posle treće serije, kada sam ušla u osam. Bila sam ponosna, počela sam da uživam, da lakše bacam. Jako sam srećna da sam mogla da ostanem fokusirana i da prebacim do srebra", rekla je ona gostujući u Novom danu N1.

Adrianina majka i trener Đerđe Vilagoš kaže da se ni ona nije nadala medalji, već finalu i da dobro baca, shodno mogućnostima.

„Nadala sam se da će biti za dobar plasman, kako je dobro bacala računala sam na to“, rekla je ona i ispričala o čemu razgovara sa ćerkom između bacanja.

Povezane vesti:

„O budućim bacanjima, dajemo joj savete, ponavljamo ključne rečenice, bodrimo je, dajemo joj snegu, smirujemo je, kažemo da se opusti i da uživa i da će biti dobro. S neke strane to jeste malo drugačije jer gledate kao roditelj, ali ste nekako povezani, više razumete svoje dete, možda je lakše voditi je na takmičenjima.

Adriana nam je ispričala da se pre atletike bavila rukometom.

„Moram da zahvalim profesoru fizičkog, poslao me je na atletsko takmičenje, od toga je krenulo, trenirala sam i atletiku i rukomet. Posle mama i ja nismo znale kako se koplje baca, učili smo i gledali, da li ćemo moći da naučimo tehniku, na kraju počela sam da uživam u tome“, kazala je Adriana.

Njena mama kaže da je i u rukometu bila jako talentovana.

„Imala je jak šut, tehniku, bila je pozivana u pionirsku reprezentaciju Srbije, ali je dobro izabrala sport, što joj kao osobi više odgovora. Zajedno smo bili i u rukometu, bila sam joj trener, da li smo sebi godinu dana i dogovor je bio da posle toga donesemo odluku, ona je htela koplje, ja sam smatrala da je bolje što je sama izabrala, bolje se snalazi. Voli rukomet i dan-danas, ali je više za individualne sportove“, rekla je Đerđe Vilagoš.

Adriana kaže da joj ne stvara pritisak to što je smatraju nasledicom Ivane Španović.

„Volela bih da dosegnem njene rezultate, ali ona skače u dalj. Poštujem i cenim je, ali ne stvara mi pritisak, ne želim da budem druga Ivana Španović, želela bih da budem Adriana Vilagoš“, zaključila je naša sagovornica.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare