Vuds odbio milijardu dolara od Saudijaca, pa svakako postao milijarder

Tiger Woods
Izvor: Harry How/Getty Images

Legendarni američki golfer Tajger Vuds pridružio se NBA superzvezdama Majkli Džordanu i Lebronu Džejmsu i postao jedini sportista-milijarder, piše američki Forbs.

Eldrik Tont Vuds (46) član je Golferske kuće slavnih i jedan od najpopularniji svetskih sportista u modernoj istoriji, ali od februara 2021. godine i teške saobraćajne nesreće očekivano nije na nekadašnjem „zvezdanom“ nivou.

*Para na paru ide: Lebron postao milijarder

Ipak, velika popularnost ostaje, a bogatstvo „Tigra“ iz Kalifornije postalo je desetocifreno, piše Forbs.

Zanimljivo je da je Vudsu organizacija LIV, koju finansiraju investitori iz Saudijske Arabije, nudila oko milijardu dolara da napusti PGA tur i učestvuje na turnirima pod orkiljem LIV. Međutim, Vids je odbio, ali je svakako nedugo zatim postao milijarder.

Manje od deset odsto njegove zarade dolazi sa golf terena, a Vuds ima sponzorstva sa mnogim poznatim svetskim brendovima, uključujući „Najki“, „Tejlormejd“, „Getorejd“, „Monster enerdži“… Osim toga, vlasnik je i nekolicine firmi koje uspešno posluju.

Neki drugi poznati golferi, uključujući i Pita Mikelsona koji je zaradio 200 miliona dolara, odlučili su se da nastupe na turniru koji je upriličio LIV, a PGA je sve koje sarađuju sa konkurencijom suspendovala. 

Komentari

Vaš komentar